FleetGo

Het uitlezen van de digitale tachograaf kan een ingewikkelde taak lijken voor degenen die niet bekend zijn met dit proces. De digitale tachograaf van FleetGo is een apparaat dat wordt gebruikt in voertuigen, met name vrachtwagens, om rij- en rusttijden vast te leggen. Het helpt om de verkeersveiligheid te waarborgen en zorgt ervoor dat de regels worden nageleefd. Dit blog gaat verder in op hoe het uitlezen van de digitale tachograaf werkt en geeft tips over hoe dit proces gemakkelijker kan worden gemaakt. 

Stap 1: Verbind de Tachograaf met de VDO TIS-Web-software

Voor het uitlezen van de digitale tachograaf is het belangrijk om deze te verbinden met de VDO TIS-Web-software. Dit kan worden gedaan via een downloadkabel of via een draadloze verbinding met de tachograafinterface. De TIS-Web-software is ontworpen om tachograafgegevens te lezen en rapporten te genereren van de gegevens die ermee zijn verzameld. De software is beschikbaar via de website van VDO, en een licentie moet worden aangeschaft om er toegang toe te krijgen.

Stap 2: Download de gegevens van de tachograaf

Zodra de tachograaf is verbonden met de VDO TIS-Web-software, kunnen de gegevens worden gedownload. Dit kan worden gedaan door op de knop “Download” te klikken in de software. Het downloadproces kan enkele minuten duren, afhankelijk van de grootte van de gegevens die worden gedownload. Het is belangrijk om geduld te hebben en te wachten tot het downloadproces is voltooid. 

Stap 3: Lees de gegevens van de tachograaf uit

Als de gegevens van de tachograaf zijn gedownload, kunnen deze worden gelezen. Dit kan worden gedaan door het rapport te openen dat is gegenereerd door de VDO TIS-Web-software. Het rapport bevat alle gegevens die zijn verzameld door de tachograaf, inclusief rijtijden, rusttijden en snelheden. 

Stap 4: Analyseer de gegevens van de tachograaf

Nadat de gegevens van de tachograaf zijn gedownload en gelezen, is het belangrijk om de gegevens te analyseren. Dit kan worden gedaan door de gegevens te vergelijken met de planning van de chauffeur en de wettelijke voorschriften. Door deze analyse kunnen eventuele onregelmatigheden of overtredingen worden geïdentificeerd en kan er actie worden ondernomen om deze te corrigeren. Het is belangrijk om eventuele problemen met betrekking tot rijtijden en rusttijden onmiddellijk op te lossen, omdat deze de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers kunnen beïnvloeden. 

Stap 5: Verbeter de rij- en rusttijden van de chauffeur

Na het analyseren van de gegevens van de tachograaf en het identificeren van eventuele problemen, is het belangrijk om maatregelen te nemen om de rij- en rusttijden van de chauffeur te verbeteren. Dit kan worden gedaan door het opstellen van een betere planning, het geven van trainingen en het verstrekken van aanvullende middelen om de chauffeur te helpen de rij- en rusttijden te beheren. Het verbeteren van de rij- en rusttijden van de chauffeur zal niet alleen de veiligheid van de chauffeur en andere weggebruikers verbeteren, maar kan ook helpen om de efficiëntie van het transport te verbeteren en de kosten te verlagen. 

Conclusie

Het uitlezen van de digitale tachograaf kan een complex proces lijken voor degenen die er niet bekend mee zijn. Het is echter belangrijk om dit proces te begrijpen om ervoor te zorgen dat rij- en rusttijden worden nageleefd en om de veiligheid op de weg te waarborgen. Door de stappen te volgen die in dit blog worden beschreven, kan het uitlezen van de digitale tachograaf gemakkelijker worden gemaakt. Het analyseren van de gegevens van de tachograaf en het nemen van maatregelen om de rij- en rusttijden van de chauffeur te verbeteren, kan helpen om inefficiënties te verminderen, kosten te verlagen en de veiligheid op de weg te verbeteren.

 

Bron: https://fleetgo.nl/

Comments are disabled.