Dit is de goedkoopste manier om als rijschool een auto aan te schaffen

Als rijschoolhouder heb je betrouwbare en veilige auto’s nodig om je leerlingen in op te leiden. Maar het aanschaffen van een nieuwe auto kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er verschillende opties om als rijschool goedkoop een auto aan te schaffen. In dit artikel bespreken we één van die manieren: het huren van een private leaseauto.

Wat is private lease?

Private lease is een vorm van huren, waarbij je voor een vast maandelijks bedrag een auto kunt rijden. Je betaalt alleen voor het gebruik van de auto en niet voor de aanschaf en het onderhoud ervan. Het is dus eigenlijk een soort abonnement op een auto. De goedkoopste private leaseauto rijdt je al vanaf € 198 per maand.

Hoe werkt private lease?

Bij private lease sluit je een contract af met een leasemaatschappij. In dit contract staan afspraken over onder andere de looptijd, het aantal kilometers dat je per jaar mag rijden en het maandelijkse leasebedrag. Naast het leasebedrag betaal je alleen nog voor de brandstof, verzekeringen en eventuele bekeuringen.

Voordelen van private lease voor rijscholen

Het huren van een private leaseauto als rijschoolhouder biedt verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een auto:

  1. Je hebt geen hoge aanschafkosten: Bij private lease hoef je geen grote investering te doen voor de aanschaf van je nieuwe auto. Je betaalt alleen een vast maandelijks bedrag voor het gebruik van de auto.
  2. Je hebt geen onverwachte kosten: Het onderhoud en de reparaties van de auto zijn inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan als er iets kapot gaat.
  3. Altijd een nieuwe auto: Je rijdt altijd in een nieuwe of bijna nieuwe auto. Dit betekent dat de auto aan de nieuwste veiligheids- en milieueisen voldoet.
  4. Flexibiliteit: Bij de meeste leasemaatschappijen kun je het contract tussentijds opzeggen of wijzigen. Dit betekent dat je snel kunt inspelen op veranderingen in de vraag naar rijlessen.
  5. Fiscale voordelen: Voor rijscholen zijn er fiscale voordelen bij het leasen van een auto. Zo is de btw op de leasekosten aftrekbaar en kun je mogelijk profiteren van investeringsaftrek.

Het huren van een private leaseauto als rijschoolhouder, biedt verschillende voordelen ten opzichte van het kopen van een auto. Als je dus op zoek bent naar een betrouwbare en veilige auto om je leerlingen in op te leiden, is het huren van een private leaseauto een interessante optie zonder dat er grote investeringen nodig zijn.

Comments are disabled.