Hoe vaak moet je een APK-keuring voor je auto uit laten voeren

Veiligheid op de weg is van groot belang, en daarom is een APK-keuring voor je auto erg belangrijk. Het is essentieel om de veiligheid van je auto te garanderen, en daarom is het noodzakelijk om het juiste onderhoud te plegen. In dit artikel leggen we uit hoe vaak je een APK-keuring voor je auto uit moet laten voeren.

APK is verplicht

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in Nederland wettelijk verplicht. Je moet de auto regelmatig laten keuren om er zeker van te zijn dat het veilig kan rijden. Afhankelijk van de leeftijd van de auto en het soort brandstof dat het gebruikt, kan de frequentie van de APK-keuring verschillen. APK laat je op heel veel plekken in Nederland uitvoeren, zoals bij een autogarage. Woon je bijvoorbeeld in Dordrecht? Dan kies je voor een APK in Dordrecht.

Hoe vaak APK uit laten voeren?

Voor personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen geldt het volgende: nieuwe auto’s hoeven de eerste keuring niet te ondergaan, dit geldt alleen voor auto’s die al eerder zijn gebruikt. 3 jaar na de eerste tenaamstelling moet iedere auto minstens eens per jaar een APK-keuring ondergaan. Voor benzineauto’s geldt een APK-keuring om de 2 jaar op het moment dat de auto 4 jaar of ouder is.

Voor dieselauto’s geldt een APK-keuring om de 3 jaar op het moment dat deze 4 jaar of ouder is. Als de auto ouder is dan 30 jaar, laat je deze eens per 2 jaar keuren.

De vervaldatum van de APK

Het is belangrijk dat je de vervaldatum van je APK-keuring in de gaten houdt. Je kunt hiervoor gebruik maken van de RDW-keuringsdatum website of de OVI-check app. Wanneer je auto is afgekeurd, wordt het belangrijk dat je hem zo snel mogelijk laat repareren. Tot die tijd mag je niet rijden en loop je het risico om een boete te krijgen.

Regelmatig onderhouden

Om ervoor te zorgen dat je auto veilig blijft en problemen op tijd worden ontdekt, is het verstandig om je auto regelmatig te laten onderhouden. Hierdoor gaat je auto langer mee en bespaart het uiteindelijk kosten. Tijdens het onderhoud worden kleine problemen op tijd ontdekt en gerepareerd, waardoor grotere problemen worden voorkomen. Bovendien is een goed onderhouden auto een stuk veiliger.

Een APK keuring is essentieel om de veiligheid op de weg te garanderen. De frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van de leeftijd van je auto en het soort brandstof dat het gebruikt. Om boetes te voorkomen, is het verstandig om de datum van de keuring in de gaten te houden en je auto tijdig te laten keuren. Bovendien is regelmatig onderhoud belangrijk om problemen op tijd te ontdekken en de veiligheid van je auto te waarborgen.

Comments are disabled.