Het starten met je theorie- en praktijkexamen is natuurlijk hartstikke spannend. Het is een nieuwe stap in je leven waar je jouw hele leven profijt van zal hebben. Uiteindelijk waarschijnlijk elke dag. Doordat voornamelijk het praktijkexamen een grote investering is, is het van belang om je goed voor te bereiden op beide examens. Omdat beide examens compleet anders zijn, is de kans groot dat het ene examen je makkelijker afgaat dan de andere. In dit artikel geven we je een aantal tips om je goed voor te bereiden op het theorie-examen.

Doe een cursus

Als je het zelf lastig vindt om theorie te leren dan is het als eerste van belang om op tijd te beginnen met leren. Vervolgens is het belangrijk om de juiste manier van leren te kiezen. Voor de een is enkel het doorlezen van theorie voldoende. Voor de ander werkt het kijken van video’s goed. Als je het lastig vindt om te beginnen met het leren van de stof of jezelf hier niet toe kan zetten, dan is het handig om te kijken naar het doen van een theoriecursus. Tijdens een theoriecursus wordt alle stof behandeld die je moet weten tijdens het examen. Ook worden hier erg handige tips gegeven.

Mentale voorbereiding

Naast dat je de theorie stof goed moet leren, is het ook belangrijk dat je rustig en met alle concentratie het examen in gaat. Wanneer je jezelf beter kan concentreren zal het examen je ook beter afgaan. Zorg er dus voor dat je goed uitgerust het examen in gaat. De avond van tevoren op tijd naar bed is dus een eerste stap. Omdat de dag zelf ook veel stress kan opleveren is het beter om de dag van tevoren goed uit te zoeken hoe en hoe laat je precies weg moet. Ga je met het openbaar vervoer? Dan is het verstandig om een trein of bus eerder te nemen. Te laat komen, of moeten haasten zorgt voor stress.

 

Comments are disabled.