auto's

Wanneer je net je rijbewijs hebt gehaald wil je het liefst ook gelijk een eigen auto. De autoprijzen worden steeds hoger waardoor meer Nederlanders een auto laten importeren uit het buitenland. Vergeleken met de voorgaande jaren zijn er een stuk meer occasions ingevoerd, bijna 110 duizend. Het grootste deel daarvan is afkomstig uit Duitsland. Ook vanuit de Verenigde Staten worden verschillende auto’s geïmporteerd. Dit gaat vooral om modellen die niet in Nederland te verkrijgen zijn. Maar wat maakt het importeren zo aantrekkelijk?

Meer mogelijkheden

Een simpele reden voor het laten importeren van auto’s uit het buitenland zijn de keuze mogelijkheden. Het aanbod in bijvoorbeeld Duitsland is al een aanzienlijk stuk hoger. Daarbij hebben ze in Duitsland een stuk meer auto’s helemaal uitgerust met de nieuwste accessoires en luxe waarbij je in Nederland een ‘basic’ auto koopt. Verder zijn er ook verschillende old timers die hier niet verkrijgbaar zijn.

De prijzen

De voornaamste reden om een auto te laten importeren vanuit het buitenland is omdat deze geen belasting van personenauto’s en motorrijwielen kennen. Dit betreft enkel de landen Duitsland en België. Doordat in Nederland wel aankoopbelasting moet worden betaald zijn de auto’s relatief duurder dan bij de naastgelegen buren. Is de auto eenmaal geïmporteerd dan moet er alsnog BPM worden betaald. Echter is dit voor tweedehands auto’s een stuk lager dan bij nieuwe auto’s waardoor het nog steeds voordeliger is. Veel bedrijven helpen bij het berekenen hiervan en daarbij ook het importeren van de auto.

Lage kilometerstand

Een tweedehands auto is dus goedkoper om te laten importeren dan een nieuwe. In Duitsland worden er auto’s aangeboden van nog geen jaar oud. In werkelijkheid heb je dan een tweedehands auto maar toch ook een nieuwe. De auto’s hebben maar weinig kilometers gereden en zijn goedkoop in aankoopprijs. In Nederland betaal je voor zo’n zelfde auto al gauw 20 procent meer. Genoeg reden dus om een auto te laten importeren!

Comments are disabled.