Bagagewagen kopen

Weet je niet precies wat een bagagewagen is, maar heb je wel een leuke bagagewagen te koop zien staan? Dan kan je deze blog gebruiken om meer informatie op te doen over bagagewagens. Een bagagewagen is niet alleen handig voor de vakantie maar ook voor hobby’s zoals vissen of surfen. Jouw spullen blijven droog door de deksel op de bagagewagen. De bagagewagens zijn ook vrij licht waardoor ze bijna achter elke auto kunnen en makkelijk in de schuur of garage geplaatst kunnen worden.

Het hele jaar door zijn de bagagewagens ook in de belangstelling, zomers door de vakantiegangers en in de winter door de wintersporters die hun snowboards ook gemakkelijk kunnen opbergen in de bagagewagens. Ook kan je een tent boven op je bagagewagen zetten, deze bagagewagens worden dan ook wel tenttrailers of tentbagagewagens genoemd. Naast een tent kan je ook dakdragers op de deksel van je bagagewagen zetten, zo kunnen de fietsen ook mee! Door de enorme toestroom van mensen die naar het buitenland wilden vorig jaar waren er weinig tot geen bagagewagens beschikbaar nadat de grenzen opengingen.

Wees er snel bij voordat de bagagewagens alweer weg zijn!

Ongeremde of geremde bagagewagens?

Hetgeen wat jij wilt gaan vervoeren is wat bepaald wat voor bagagewagen jij nodig hebt, aangezien het laadvermogen onderscheid maakt tussen geremd en ongeremd. Bij een geremde bagagewagen zit er een oplooprem met trommelremmen op de assen en daardoor remt deze mee als de auto ook remt. Dit zorgt voor een betere wegligging en voorkomt extra slijtage aan de remschijven van de auto. De geremde bagagewagens zijn ook vaak groter en hebben een hoger draagvermogen. De hele grote bagagewagens zouden zelfs een quad of motor kunnen vervoeren.

De meest gebruikte ongeremde bagagewagens zijn die met een bruto laadvermogen van 750 kg, maar deze is ook verkrijgbaar in een 500 kg variant. Deze is prima geschikt voor sport- en hobbyspullen zoals bijvoorbeeld visspullen. Met deze bagagewagens mag je gewoon rijden als je in bezit bent van een B-rijbewijs.

Bagagewagens uit Duitsland

Over de grens wordt er ook snel gekeken als je opzoek bent naar een goedkope bagagewagen. De prijzen kunnen verschillen maar reken altijd de reistijd en benzine kosten mee. Alle bagagewagens hebben een Europese goedkeuring maar als je deze in Nederland te naam wilt stellen moet hij in Duitsland geëxporteerd worden en vervolgens worden ingevoerd in Nederland. Dit is natuurlijk ook niet gratis en moet wel zorgvuldig gedaan worden. Verder zit je nog met een garantie aspect, mocht er in Nederland iets misgaan met je aanhanger, moet je helemaal terug om je garantie te laten gelden. Deze dingen kunnen jouw keuze beïnvloeden dus denk goed na!

Bagagewagens huren!

Vind je het kopen van een aanhanger een te grote stap? Dan kan je ook bagagewagens huren bij Aanhangwagendirect. Zo heb je een goedkopere oplossing voor een dag of weekendje weg! Verder kan je ook nog verschillende toebehoren erbij huren om de bagagewagen wat uit te breiden. Ook kan je aanhangers leasen, hierover is meer te vinden op Aanhangwagendirect.nl. Voor eventuele vragen kan je ook bij hun klantenservice terecht!

Comments are disabled.