rijles

Als je een nieuwe bestuurder bent die de basis moet leren voordat hij gaat rijden, of als je gewoon een paar rij-instructies wilt, dan is dit de plek waar je moet zijn. Hier zijn enkele aanbevelingen van die elke beginner zou moeten onthouden.

 1. Maak je vertrouwd met jouw auto voordat je achter het stuur kruipt. Leer de grondbeginselen van het voertuig kennen alvorens het in alle opzichten te bedienen. Herkennen wat een handgreep doet, hoe je takelwerkzaamheden uitvoert, en entiteiten bestuderen zoals naar een lagere versnelling schakelen in een hoger tempo zijn allemaal voorbeelden van dingen die je nooit moet doen.
 2. Het is ook belangrijk om correct te zitten, zelfs ervaren bestuurders zitten niet altijd in de juiste houding, wat een verhoogd risico op ongevallen met zich meebrengt. Om rugklachten te helpen voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je rechtop zit met jouw rug en heupen goed in de stoel en in een rake houding in deze richting. Zorg ervoor dat jouw stoel rechtop staat en zo is afgesteld dat je goed om je heen kunt zien. Druk met jouw rechtervoet de rem volledig in. Terwijl je de pedalen volledig intrapt, houdt je jouw knieën ongeveer 120 graden gedraaid door met jouw rechtervoet op de rem te drukken terwijl je ze met jouw linkervoet ongeveer 120 graden draait.
 3. Wanneer je achter het stuur zit, wees dan voorzichtig, controleer jouw spiegels, maak jouw veiligheidsgordel vast en volg de verkeersregels. Wanneer je deze dagen rijdt, vermijd dan afleiding, want de straten zijn overvol en daarom moet je extra opletten. Voordat je begint met rijden, zijn er twee algemeen aanvaarde regels: gebruik nooit je mobiele telefoon tijdens het rijden en vermijd alcohol. Naast deze basisregels moeten nieuwe bestuurders eten vermijden, het muziekvolume verlagen en diepgaande geen gesprekken voeren.
 4. Erken het belang van richtingaanwijzers. Je bent een van de velen op de weg, dus is het van cruciaal belang om de andere voertuigen om je heen te laten weten dat je op het punt staat een bocht te maken. Het gebruik van signalen helpt om een heleboel botsingen te voorkomen.
 5. De meest bekende verleiding tijdens het besturen van een auto is om te racen. Het is van cruciaal belang om te leren hoe je jouw auto moet besturen voordat je te hard rijdt.
 6. Hoewel je misschien een voorzichtige bestuurder bent die alle regels en instructies opvolgt, is dit geen garantie dat anderen dat ook zullen doen. In plaats van een dwingende bestuurder te zijn, is de beste aanpak om veilig te rijden een voorzichtige bestuurder te zijn.

Welke fouten een nieuwe bestuurder moet vermijden

Het zal een fantastische ervaring voor je zijn met jouw nieuwe auto. Dit zal je oneindig plezier geven en zal aanvoelen als een droom die uitkomt. Maar, voordat je de weg op gaat met jouw auto, zijn er een aantal typische blunders die beginnende bestuurders maken, en een aantal lessen die geleerd moeten worden.

 • Snelheidslimiet overschrijden

Je kunt jouw voertuig in opwinding versnellen, wat betekent dat je het in een noodsituatie niet onder controle kunt houden, met als gevolg dat je een groot probleem op jouw handen hebt.

 • Als je niet oplet, kan je obstakels over het hoofd zien

De nieuwe bestuurder is zich niet bewust van eventuele gevaren op de weg, zoals kuilen of andere automobilisten. Meestal leren ze het potentiële gevaar kennen wanneer ze het voor de eerste keer meemaken.

 • Te veel passagiers in de auto

Te veel vrienden in jouw nieuwe auto om ze naar het feest te vervoeren is gevaarlijk. Het verhoogt de kans op een ongeluk met 44 procent, en dat is iets waar je niet mee te maken wilt hebben tijdens jouw reis.

 • Bumperkleven

De vuistregel is dat als je rijdt met 100 km/u, dat je 50m afstand houdt. Dus deel je snelheid door 2 en dat is de afstand die je moet houden met de auto voor je. Als je te dicht op jouw voorligger rijdt, kan dat tot een botsing leiden.

 • Het niet dragen van de veiligheidsgordel

Helaas doen jongeren hun gordel pas om als ze eraan worden herinnerd. Dit is te wijten aan hun gewoonte om hun gordel zelden om te doen. Maar dit is het ernstigste probleem. Bovendien is het tegen de wet om zonder gordel te rijden en kun je een hoge boete krijgen.

Voorzorgsmaatregelen om veilig te rijden.

Wil jij zo veilig mogelijk rijden? Het is niet moeilijk. Je moet echter een paar dingen onthouden om een goede chauffeur te zijn. Maak je geen zorgen als je geen ervaren chauffeur bent. We hebben wat eenvoudige en makkelijke adviezen voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen er één te worden.

Controleer jouw auto op deuken voordat je ermee gaat rijden. Het is raadzaam de vereiste wetten en voorschriften te volgen om ongelukken en onzekerheden te voorkomen.

Als je niet vertrouwd bent met rijden, zijn er een paar basis en eenvoudig dingen die je kunt doen:

Door slim te rijden voorkom je ongelukken

Laat je niet misleiden door het idee dat er iets opwindends is aan snel rijden of haasten. Het lijkt misschien plezierig, maar er is een aanzienlijk risico dat jouw leven in gevaar brengt.

Zet de spiegels in de positie waarbij jij het beste zicht hebt

Stel alle spiegels van de auto af op jouw gezichtsvermogen. Help jezelf om auto’s achter of naast je in de gaten te houden door alle spiegels in de auto aan te passen.

Raak niet afgeleid tijdens het rijden

Gebruik jouw telefoon niet en onderneem geen andere activiteiten die jouw aandacht van de weg kunnen afleiden.

Behoud je aandacht bij de weg, verkeersborden en het verkeer

Om een veilige chauffeur te zijn, moet je goed op de weg en de verkeersborden letten. Houd jouw ogen op de weg en raak net afgeleid.

Rijschool Rotterdam is een ervaren rijschool die  jou leert rijden op een veilige en verantwoorde wijze. Ze helpen je niet alleen met leren rijden en te slagen voor je examen, maar ook om een goede chauffeur te worden die zich bewust is van zijn of haar verantwoordelijkheden.

Comments are disabled.