Dit kan een auto slotenmaker allemaal doen

Je denkt er liever niet over na; het verlies van de sleutel van je auto. Niet alleen maakt het de kans op diefstal van het voertuig groter; ook kom je zeer waarschijnlijk te laat op je afspraak. Een vervelende situatie, welke vaak niet eenvoudig zelf op te lossen is. Hulp van een auto slotenmaker in Utrecht is wenselijk! Een slotenmaker zal proberen het slot zonder schade te openen. Dit is handig, wanneer je de sleutel in de auto hebt laten liggen en deze zichzelf vergrendeld heeft. Ook biedt een slotenmaker hulp, wanneer je bijvoorbeeld een huisdier uit de auto wilt bevrijden na het verlies van de sleutel in de supermarkt. Of wat te denken van het laten openen van de kofferbak om je waardevolle spullen uit de auto te kunnen halen?

Vergoeding via de verzekeraar van je auto

Een sleutel verliezen kan iedereen overkomen. Evenals dat de sleutel bij een inbraak kan zijn weggenomen. In dergelijke situaties wordt de schade mogelijk vergoed voor je verzekeraar. Pak de polisvoorwaarden er nog eens bij, om te kijken welke dekking jou geboden wordt. Houd er rekening mee, dat de kans op een vergoeding het grootst is bij een WA-verzekering met beperkt casco en een allrisk autoverzekering. Bij een WA-verzekering (zonder casco) zal zeker schade voortkomend uit het verlies van een sleutel zeer waarschijnlijk niet vergoed worden.

Deur openen via de dealer

Naast de mogelijkheid om een slotenmaker te benaderen voor het openen van de autodeuren, is het soms ook mogelijk dit via de autodealer te doen. Hier kan men met computerapparatuur proberen het slot te ontgrendelen. Nadeel is wel dat autodealers vaak niet buiten kantoortijden om werken. Evenals dat zij niet altijd de mogelijkheid hebben snel op locatie te komen. Iets wat een slotenmaker wel doet.

Comments are disabled.