rijles

Wil je binnenkort beginnen met rijles? Zoek je bijvoorbeeld een rijschool Utrecht? Waarschijnlijk zijn er dan een hoop rijscholen in de buurt waar je terecht kunt. Maar hoe weet je nu of een rijschool goed is? Als mensen in je omgeving geen ervaring hebben met rijscholen of rijles kan het best lastig zijn om de juiste rijschool te kiezen. Want waar moet je nu eigenlijk op letten? Gebruik onderstaande tips voor het vinden van de juiste rijschool, zodat je snel je rijbewijs kunt halen.

1. Kijk niet alleen naar de prijs

Hoewel je misschien geneigd bent om alleen naar de prijs van de rijlessen te kijken, is dit niet altijd de beste tactiek. Volgens het CBR kost een rijles gemiddeld 41 euro per uur. Dus heb jij een rijschool gevonden die ongeveer 40 euro vraagt voor een uurtje rijden? Dan is dit een prima prijs. 

Bij het kiezen van de juiste rijschool geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Goede rijscholen hanteren een prijs van rond de 40 euro omdat zij zich aan allerlei regels moeten houden en kwaliteit leveren. Rijscholen die een lage prijs bieden, zijn vaak kwalitatief minder goed. En wanneer je bij een minder goede rijschool gaat lessen, heb je waarschijnlijk meer lessen nodig om op niveau te komen. En zo ben je uiteindelijk toch duurder uit. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit. 

2. Kijk naar slagingspercentages

Volgens het CBR kan je een goede rijschool herkennen aan het slagingspercentage. Heeft de rijschool een hoog slagingspercentage? Dan is dit een teken van goede kwaliteit. Vaak kun je het percentage op de website van de rijschool zelf vinden, maar er is ook een handige website waar je alle slagingspercentages van verschillende rijscholen op één plek hebt. De website heet rijschoolgegevens.nl en is van het CBR. Hier kun je zoeken op naam, plaats en regio en vervolgens komen de resultaten van de rijscholen in beeld.

auto rijden3. Neem een proefles

Heb je een rijschool gevonden? Dan raden we je aan om te starten met een proefles. Tijdens deze les kun je al je vragen stellen en krijg je een indruk van de rijschool. Vraag bijvoorbeeld of je een vaste rijinstructeur krijgt of vraag naar de lestijden. Ook de klik met de instructeur is belangrijk. Natuurlijk kun je een proefles bij meerdere rijscholen aanvragen en je ervaringen met elkaar vergelijken. 

4. Vraag vrienden of familie

Op de website van een rijschool kun je veel informatie vinden over het lesprogramma, de instructeurs en het slagingspercentage. Maar ervaringen van anderen kunnen jou misschien nog wel een beter beeld geven van de rijschool. Kijk bijvoorbeeld of er reviews op het internet te vinden zijn. Zijn deze positief? Dan is dit een teken van goede kwaliteit. Daarnaast kun je vrienden en familie vragen die nog bezig zijn met lessen of al een rijbewijs hebben of zij nog een goede rijschool kennen

Comments are disabled.