alfa romeo

Dat wij in Nederland gek zijn op Italië is niet alleen te zien aan onze liefde voor een goede pasta, onze favoriete vakantiebestemming en het prachtige leer dat zij daar maken, maar ook de kwalitatieve auto’s. Italiaanse automerken doen namelijk bij veel Nederlanders de harten sneller kloppen.

Populaire Italiaanse automerken in Nederland

De twee Italiaanse automerken die in Nederland niet meer weg te denken zijn, zijn natuurlijk Alfa Romeo en Fiat. De populariteit van Fiat in Nederland is uiteraard te danken aan de Fiat 500. De Fiat 500 die al sinds 2007 op de markt is, was in 2018 nog nooit zo populair als eerst. 2018 was dan ook het beste jaar voor de Fiat 500, maar nog steeds vliegen ze als warme broodjes over de toonbank.

Ook Alfa Romeo is in Nederland populair. Weliswaar iets minder populair dan Fiat, maar ook Alfa Romeo heeft klassiekers die niet meer weg te denken zijn uit de hoofden van Nederlanders. Neem bijvoorbeeld de Alfa Romeo Guilia. De vervanger van de Alfa Romeo Guilietta eind jaren 50. Inmiddels is ook de Alfa Romeo Guilietta weer in het assortiment bij Alfa Romeo, maar heeft de Alfa Romeo Guilia een goed imago gekregen onder autoliefhebbers. Het design van de Alfa Romeo Guilia is hierbij typisch Alfa Romeo met de scherpe lijnen. Het is een Italiaanse sportieve middenklasse auto die al een aantal jaren meegaat. De eerste productie was namelijk al in 1962.

Veiligheid Italiaanse auto’s

Op veiligheid kunnen de populaire automerken Fiat en Alfa Romeo flink van elkaar verschillen. De meeste Fiat auto’s zijn een stukje kleiner dan de Alfa Romeo modellen. Dat maakt vaak verschil voor de veiligheid. Een kleinere auto loopt immers meer risico bij bijvoorbeeld aan aanrijding.

De Alfa Romeo Giulia als sedan scoort dan ook een stuk beter dan een Fiat500. Hoewel we hier twee auto’s vergelijken uit verschillende autoklassen is er wel iets voor te zeggen. De Alfa Romeo Giulia scoort namelijk 5 sterren op de 5 bij de officiële veiligheidstest van Euro NCAP. De testen laten zodanig goede resultaten zien dat het wordt bestempeld als een veilige gezinsauto.

Comments are disabled.