instructeur

Als je een beginnend bestuurder bent, zijn er verschillende factoren te overwegen. Het besturen van een voertuig is niet zo eenvoudig als het lijkt, omdat men voorzichtig moet zijn terwijl men het stuur vasthoudt. Veel problemen confronteren degenen die net beginnen met rijden. Zij moeten zich aan bepaalde verkeersregels houden. De volgende suggesties zullen voor de leerlingen van pas komen:

 • Zit in de juiste houding

Het belangrijkste dat een bestuurder moet begrijpen, is hoe hij zijn zithouding aan zijn behoeften kan aanpassen. Ongelukken zijn waarschijnlijker als de zithouding onjuist is. Jouw zitplaats moet zo worden ingesteld dat je vanaf jouw zitplaats rondom kunt zien.

 • Zorg ervoor dat het stuur op de juiste manier wordt vastgehouden

De beste manier om een stuur vast te houden is het lichtjes met beide handen vast te houden, niet te strak. In plaats van overal naar te kijken, moet men een maximale controle over het stuur hebben. Richting 9 of 3 uur wordt beschouwd als de meest gunstige plaats om een stuur vast te houden.

 • Rijd met de juiste tempo

Als je net begint, doe het rustig aan. Zorg dat je bekend bent met het voertuig voordat je te hard rijdt. Een lage snelheid vermindert de kans op ongevallen.

 • Zorg voor voldoende afstand

Het is van cruciaal belang om een veilige afstand te bewaren tot het voertuig voor je. Dit is de veiligste manier van rijden. Een leerling kan alles aan met betrekking tot het rijden met behulp van sterke remsystemen.

 • Overtreed de regels niet

Het vermijden van afleiding is het beste wat je kan doen om zo veilig mogelijk te kunnen rijden. Het enige dat telt is op de verkeersregels te letten. Een leerling moet alle verkeerssignalen correct opvolgen. Het is een goed idee om tijdens het rijden niet te eten, naar muziek met een hard volume te luisteren of lange discussies te voeren. Deze factoren verhogen het risico op een ongeval aanzienlijk.

3 dingen die je niet moet doen

Autorijden is zowel een plezierige als een stresserende ervaring. Mensen hebben verschillende opvattingen over autorijden, vooral degenen die nieuw zijn in de activiteit. Sommige mensen genieten van het rijden, terwijl anderen doodsbang zijn om achter het stuur te kruipen. Alvorens de weg op te gaan, is het van cruciaal belang om meer te begrijpen over het rijden en elke les met ijver en optimisme te oefenen.

Vermijd de volgende dingen om een ervaren bestuurder te worden:

 • Raak niet in paniek

Het eerste advies dat je rijinstructeur je op de eerste dag zal geven, is om niet bang te zijn of te huiveren bij het zien van een naderende auto. Zeg tegen jezelf dat je niet de slechtste leerling bent die niet eens kan uitvinden hoe je een stuur moet omdraaien. Haal lang adem, en geniet van je eerste ritje op de weg.

 • Niet je bril vergeten

Nieuwe bestuurders zijn vaak in beslag genomen door een verscheidenheid van zorgen, zodat ze vaak vergeten aandacht te besteden aan iets anders dat er om hen heen gebeurt. Angst maakt nieuwe chauffeurs onbewust van het feit dat hun bril thuis is gelaten. Als je normaal jouw bril draagt, informeer dan jouw instructeur. Belast jouw ogen niet en breng jezelf niet in gevaar door op de snelweg te rijden, vooral ’s nachts als er niet veel licht is.

 • Blijf door leren

Ook al ben je een uitstekend chauffeur, studeren is iets dat nooit ophoudt. Bijna elke persoon heeft gevoeld op een bepaald punt in hun leven dat ze de beste expert over een bepaald onderwerp of vaardigheid in het leven. Als je trots bent op jouw rijvaardigheid, houd in gedachten dat de wegen zijn een platform waar zelfs ervaren automobilisten hebben gefaald.

Meest voorkomende oorzaken van auto-ongevallen

Autorijden is een cruciale les voor iedereen die 17-18 jaar wordt. Om veilig te zijn in deze snelle maatschappij, kies je ervoor om voorzichtig en consequent te rijden. Zelfs een enkele afleiding of onverantwoordelijk gedrag kan resulteren in een dodelijk auto-ongeluk, ongeacht hoe goed opgeleid of bekwaam je bent. Volg altijd tijdens het rijden veiligheidsrichtlijnen en signalen op om jouw eigen en andere mensen de veiligheid op de weg te waarborgen.

 • De snelheidslimiet overschrijden

Het gezegde, “Snelheid is opwindend, maar dodelijk,” is vast wel eens gevallen. Het is waar in het echte leven. Zwaardere auto’s slippen minder bij hogere snelheden, door de lagere wrijving op de weg als gevolg van hun grotere gewicht en dus verminderde luchtweerstand. Naarmate de snelheid van jouw voertuig toeneemt, is het moeilijker om op tijd te remmen,

 • Afgeleid raken

Afleiding tijdens het rijden is een van de meest voorkomende oorzaken van dodelijke verkeersongevallen. Het is tegen de wet om een mobiele telefoon te gebruiken tijdens het rijden. Je kunt jouw aandacht achter het stuur verliezen, of je nu een sms leest, een telefoongesprek voert of naar muziek luistert. Dit kan leiden tot dodelijke aanrijdingen. Zorg ervoor dat je te allen tijde beide handen aan het stuur houdt en zet jouw telefoon in de bestuurdersmodus als je niet afgeleid wilt worden.

 • Onder invloed rijden

De combinatie van drinken en rijden wordt als illegaal beschouwd. Het is niet nodig excuses te verzinnen voor gevallen van rijden onder invloed of ongevallen. Als je een verantwoordelijke burger bent, breng je niet je eigen leven en dat van anderen in gevaar door onder invloed te gaan rijden.

 • Agressief rijden

Uit frustratie veroorzaken bestuurders vaak ongelukken. Probeer nooit naar beneden te komen als u woedend, gestrest of ongeduldig bent. Door agressief te rijden, brengt je de veiligheid van onschuldige mensen in gevaar. Vermijd onnodig toeteren, rijstrook veranderingen en het afsnijden van andere auto’s wanneer je haast hebt.

Rijinstructeur worden?

Bij Rijschool Academie leer je tijdens de opleiding rijinstructeur hoe jij je leerlingen kunt opleiden tot zorg dragende bestuurders die bewust zijn van de gevaren, regels, plichten en veiligheid.

Comments are disabled.