Auto kopen

Waarschijnlijk sta jij op het punt om je allereerste auto aan te schaffen. Een hele spannende maar vooral leuke verandering in je leven. Het is niet zomaar iets, een auto aanschaffen. Je legt een groot bedrag neer en vertrouwt de verkoper wanneer hij zegt dat de auto niks mankeert. Wanneer je weinig tot geen verstand hebt van auto’s is het altijd gokken wat je koopt. De kosten kunnen hoog oplopen wanneer er toch iets aan de hand is. Om je beter inzicht te geven in welke kosten er allemaal komen kijken bij de aanschaf van een auto, hebben we dit artikel opgesteld. Hieronder lees je meer over de maandelijkse of jaarlijkse kosten die je niet moet vergeten.

Maandelijkse kosten

Hetgeen waar de meeste kosten in gaan zitten zijn vaak wel de maandelijkse kosten. Hierbij kan je denken aan de autoverzekering, de wegenbelasting, parkeervergunning en de benzine/diesel. Afhankelijk van de auto, de dekking en jouw eigen leeftijd wordt de hoogte van de premie van de autoverzekering berekend. Om zo voordelig mogelijk uit te komen kan je op verschillende websites de hoogte van de autoverzekering berekenen. De wegenbelasting is grotendeels afhankelijk van het gewicht/uitstoot van de auto. Ook is hierbij een verschil tussen een auto die rijdt op benzine en diesel. In de stad is het vaak betaald parkeren, een parkeervergunning is nodig als je hier woont.

Jaarlijkse kosten

Naast de maandelijkse kosten krijg je ook met jaarlijkse kosten te maken. Denk hierbij aan de onderhoudskosten, dus de beurten en APK keuring die een auto jaarlijks of elke 2 jaar moet doorlopen. Wellicht wil je in de winter gebruiken maken van winterbanden waardoor je deze ook moet aanschaffen. Nieuwe banden, ruitenwissers etc. horen hier ook bij.

Bijkomende kosten

Als laatst zijn er ook nog andere kleine bijkomende kosten die je niet moet vergeten. Zo moet je auto ook soms gewassen worden, dus de kosten van een wasserette komen er ook bij. Wanneer je een navigatie wil aanschaffen of parkeersensoren wil laten plaatsen moet je ook rekening houden met een flink bedrag.

Comments are disabled.