chauffeurs

3 dingen waarop je moet letten bij het zoeken van een rijinstructeur

Leren autorijden is niet alleen voor degenen die willen weten hoe ze moeten rijden, maar het helpt ook om je rijvaardigheid te verbeteren om ongewenste verkeersongevallen te voorkomen. Tegenwoordig is leren autorijden noodzakelijk omdat je niet alleen op de weg bent. Je zult verschillende metgezellen hebben die verschillende kleine en grote voertuigen op de weg besturen.

Rijinstructeurs

Rijlessen zijn niet alleen voor mensen die willen leren autorijden, het helpt je ook jouw rijvaardigheid te verbeteren om voorvallen te voorkomen. Omdat je niet langer alleen op de weg bent, is leren rijden van cruciaal belang geworden. Op de weg, heb je tal van passagiers in zowel kleine als grote voertuigen.

Houd er bij de keuze van de rijinstructeur rekening mee dat je een nieuwe methode van veilig rijden zult leren, dus kies degene die met elke aanpak vertrouwd is.

Hoe vind je de juiste rijinstructeur

Onderzoek een hoog succespercentage en positieve reviews.

Wanneer je de plaatselijke rijinstructeur leert kennen, kijk dan naar hun leerlingen, die de opleiding bij die instructeur met succes hebben afgerond. Bovendien kunt je hun evaluaties lezen.

Ga na of hun tarieven eerlijk zijn of niet.

Het gaat er niet om de meest kosteneffectieve oplossing te vinden, het gaat erom iets voor jouw geld te krijgen. Vergelijk hun uurtarieven en flexibiliteit in de planning.

Welke rijles auto’s hebben ze?

Zij moeten gebruik kunnen maken van een voertuig dat in goede staat verkeert en over moderne voorzieningen beschikt.

Toch kun je met de instructeur praten om te informeren naar alles wat je zorgen baart.

4 tips die je moet gebruiken als je wilt slagen voor je praktijk examen

De belangrijkste reden waarom je niet slaagt voor je praktijkexamen is je angst. En daardoor bega je een aantal typische fouten die een nadelige invloed hebben op je examen.

Weet je wat deze problemen zijn die jouw verhinderen goed te rijden? Zo niet, dan is het een goed idee om jouw fouten te leren kennen, zodat je er aan kunt gaan werken.

  • Minder controle over het stuur

Tijdens het rijexamen kan het geen kwaad om je armen over elkaar te houden, aan de andere kant merken veel mensen dat hun handen de controle over het stuur verliezen als ze hun armen gebruiken om ze over elkaar te houden. Dit is de reden waarom je kan zakken voor het examen. Wanneer je leert rijden, oefen dan met een trek-duw techniek om te sturen.

  • Controleer de snelheid

Sommige mensen proberen indruk te maken op de examinator door te snel te rijden. Langzaam rijden kan ertoe leiden dat de examinator jouw rijvaardigheid onderschat. Pas daarom jouw rijtempo aan als dat nodig is.

  • Het gebruik van de spiegels

De meest voorkomende fout die nieuwe bestuurders maken is vergeten te controleren of er verkeer achter hen is voordat ze een oprit of kruispunt verlaten. Niet alleen faal je rijexamen, maar het heeft ook de potentie om te resulteren in een ongeval op de weg. Onthoud dat of je nu een rijexamen aflegt of gewoon rondrijdt op de openbare weg, je een spiegel altijd correct moet gebruiken.

  • Achteruit parkeren

Mensen hebben de gewoonte hun hoofd te bewegen in plaats van de dode hoeken te gebruiken om achteruit te rijden. Misschien doen ze dat om een goede indruk te maken op hun examinatoren, maar het is een van de meest voorkomende blunders. Daarom moet je de achteruitrijoefening methodisch uitvoeren.

Hoe je jouw dode hoek kunt controleren tijdens het rijden

Het is van cruciaal belang dat je de dode hoeken van jouw eigen auto en die van andere bestuurders inspecteert. Als je dit weet, kan je gevaarlijke situaties voorkomen. De zijkanten van jouw voertuig die door de zijspiegels kunnen worden gezien, staan bekend als dode hoeken. Telkens wanneer je van rijstrook verandert of invoegt, controleert je de dode hoeken van jouw voertuig met behulp van jouw bestuurderszicht. Als je geen spiegels hebt, moet je jouw nek naar achteren draaien om achter je te kijken. Al deze voorzorgsmaatregelen worden genomen om letsel of erger te voorkomen in geval van een ongeval.

  • Voorzichtig kijken

Je moet bedenken waar, wanneer en hoe je 360 graden rondom jouw auto kunt zien. Dit zal je helpen bij het zien van richtingaanwijzers, signalen en wegmarkeringen. Houd na 3-5 seconden jouw zij-achtergedeelten in de gaten en kijk in jouw spiegels om te controleren op dode hoeken.

  • Communiceer met andere weggebruikers

Gebruik de verschillende technieken om andere bestuurders op de hoogte te brengen van jouw reis. Je kunt hierbij gebruik maken van richtingaanwijzers, koplampen, handseinen, claxon, alarmlichten, remlichten, achteruitrijlichten, enzovoort.

  • Afstand houden

Houd een afstand van 3-5 seconden tot de voorligger aan. Bovendien kunnen we niet voorspellen wat er achter ons kan gebeuren, dus moet je de spiegels en dode hoeken in de gaten houden om op hun gedrag te anticiperen. Als je een bumperklever bent, verminder dan jouw snelheid en vergroot de afstand tussen je en de auto voor je om hard remmen te voorkomen.

  • Voordat je het voertuig betreed

Controleer de omgeving van jouw auto om te bepalen of je hem mag verplaatsen. Onderzoek de staat van de auto of hij bereid is om druk te dragen. Controleer op ernstige vloeistoflekken die wijzen op een onderhoudsprobleem van de auto.

Turbo Drive – Rijschool Den Haag leert je alles over hoe je veilig kunt rijden en een goede chauffeur kunt worden.

Comments are disabled.